Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
28 Kasım, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünden kadına şiddetle mücadele standı

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünden kadına şiddetle mücadele standı
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda ve Çerkezköy Center AVM’de stant açan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) uygulaması konusunda vatandaşlara bilgi vererek “Kadına El Kalkamaz” vurgusunun yapıldığı broşürler dağıttı.

Pazartesi günü saat 13.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda daha sonra saat 16.00’da Çerkezköy Center AVM’de stant açan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri kadınlara KADES uygulamasını tanıtarak vatandaşların uygulamayı akıllı telefonlarına indirmelerine destek oldu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN SUÇ OLDUĞUNU VURGULANDI

“Kadınla El Kalkmaz” vurgusunun yapıldığı broşürleri de erkeklere dağıtan ekipler her türlü şiddet gibi kadına yönelik şiddetin de suç olduğunu vurguladı. KADES uygulaması sayesinde ise aile içi ve kadına yönelik şiddet olayları mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak tek tuşla 112 Acil Çağrı Merkezine ulaşmalarının sağlandığını, sonrasında olay yerine en yakın kolluk kuvvetinin sevk edildiğini anlatan polis ekipleri, KADES uygulamasının detaylarını paylaştı.  

“KADINA ŞİDDET  KONUSUNDA VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ”

Vatandaşlara  dağıtılan ‘şiddete maruz kalındığında yararlanılabilecek haklar’ın da yer aldığı broşürlerde, şiddete maruz kalan kadınların ‘barınma yeri sağlanması, geçici maddi yardım yapılması, psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi, hayati tehlike bulunması halinde geçici koruma altına alınması, çalışma yaşamına katılımı desteklemek üzere kreş ücreti sağlanması, işyeri değiştirilmesi, müşterek yerleşim yerinden ayrı yerleşim yeri belirlenmesi, tapu müdürlüğüne aile konutu şerhi konulması, hayati tehlike bulunması halinde kimlik ve ilgili diğer bilgi ve belgelerin değiştirilmesi ve gizlenmesi’ gibi haklardan yararlanabileceği anlatıldı. Gecikmesinde sakınca bulunan hallerde ‘barınma yeri sağlanması’ ve ‘geçici koruma altına alınması’ tedbirlerinin polis amirlerince alınabileceği vatandaşlara anlatıldı.  Dağıtılan broşürlerde şiddete maruz kalanların nerelere başvurabileceği de anlatıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!