Çerkezköy Hayvan Pazarı’nda 8 Mayıs tarihinde besiciler tarafından çadırlar kurulmaya başlanırken, 11 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla kurbanlık hayvanlar alana getirildi. Dün itibarıyla pazarda 24’ü küçükbaş, 13’ü büyükbaş olmak üzere toplam 37 besici satış yapıyor.
SATIŞLAR SON HAFTADA HIZ KAZANDI
Besiciler, geçtiğimiz hafta etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle satışların durgun geçtiğini ancak son bir haftada hareketliliğin belirgin şekilde arttığını söyledi. Vatandaşların pazara ilgisinin her geçen gün yükseldiğini belirten besiciler, bayrama yaklaşıldıkça yoğunluğun daha da artmasını beklediklerini ifade etti.
Pazarda kurbanlık fiyatlarının da netleştiği belirtilirken, küçükbaş hayvanların 15 bin TL ile 35 bin TL arasında, büyükbaş hayvanların ise 200 bin TL ile 450 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğu kaydedildi.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Çerkezköy Hayvan Pazarı’nda geçtiğimiz günlerde yaşanan taşlı ve sopalı kavganın ardından güvenlik önlemlerinin artırıldığı öğrenildi. Hem besicilerin hem de pazara gelen vatandaşların herhangi bir tedirginlik yaşamaması amacıyla Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından pazarda gece gündüz güvenlik önlemlerinin sıkı şekilde sürdürüldüğü belirtildi.





Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.