Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
07 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

ELBA BANT İŞÇİLERİ GREVE ÇIKTI

ELBA BANT İŞÇİLERİ GREVE ÇIKTI
Çerkezköy'de faaliyet gösteren Elba Bant işyerinde çalışan ve Türk-İş’e bağlı Petrol-İş sendikası üyesi işçiler, 4 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ücretler konusunda anlaşma sağlanamaması nedeniyle greve çıktı. Fabrika önünde grev yapan işçiler işverenden istediklerini alana kadar grevlerine sürdüreceklerini belirttiler.
ANAOKULU

Çerkezköy Veliköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan  Elba Bant fabrikası  12 yıldan buya Petrol-İş’in sendikası örgütlü.  Çalışan işçiler Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde sendikanın talebi olan yüzde 110’luk zammı işveren tarafının  kabul etmemesi  üzerine greve çıktıklarını ifade ettiler

 4 AYDIR SÜREN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE ANLAŞMA SAĞLANAMADI VE İŞÇİLER GREVE ÇIKTI

Çerkezköy Veliköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Elba Bant fabrikasında çalışan, Türk-İş’e bağlı Petrol-İş’te örgütlü işçiler 4 aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıktı. Elba Bant işçileri 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olması gereken ancak anlaşma sağlanamayan  toplu iş sözleşmeleri için ücretlerine yüzde 110 zam yapılmasını isterken, sendika üyesi 210 işçinin bulunduğu fabrikada Elba Bant işvereninin teklif ettiği zam oranı ise yüzde 45’te kaldı.16 Mayıs’tan beri devam eden TİS görüşmelerinin ücret maddelerinde tıkandığını bu nedenle de diğer maddelere geçilemediğini söyleyen Elba Bant işçileri 15 gündür işveren tarafının kendileriyle görüşmediğini aktardı. Görüşmelerin tıkanması üzerine grev kararı alan Elba Bant işçileri geçtiğimiz hafta greve çıktı.

 YILMAK YOK DİRENİŞİMİZ GÜÇLÜ ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

Yılmadan yorulmadan greve haklarını alana kadar devam edeceklerini  kaydeden Elba Bant çalışanlarından Sezer Taşova, “ Fabrika önünde gerçekleştirdiğimiz grevimizde birlik ve beraberliğimiz devam ediyor. Grev çadırımıza gelen misafirlerimiz gücümüze güç katıyorlar. Altıncı günün sonunda işveren ile aramızdaki fark ciddi bir şekilde devam ediyor. Yılmak yok direnişimizi güçlü bir şekilde aynı kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Direnişimiz de güçlü bir şekilde devam edecektir” dedi.

İSTEDİĞİMİZ ÜÇRETİ ALANA KADAR GREVE DEVAM EDECEĞİZ

1 Temmuz tarihi itibariyle fabrika işverenleri ile toplu  iş sözleşmesi görüşmelerine başladıklarını kaydeden Elba Bant işyeri temsilcisi İlhan Koçer, “ Sekiz oturum yaptık ama hiçbirinden olumlu sonuç alamadık. Biz toplu iş sözleşmesinde yüzde 110 isterken, işverenin resmiyette verdikleri rakam ise yüzde 45’tir. Ancak işveren ile aramızda mesafe çok fazla olduğu için herhangi bir anlaşma yoluna gidemedik. 1 Eylül’de grev kağıdımızı fabrikaya astık ve 25 Eylül’de fabrika önünde şalterleri kapatıp 210 işçi kardeşimizle birlikte greve çıktık. Altı günlük süre zarfında herhangi bir görüşmemiz olmadı ve teklif de yapılmadı. Sürecimiz bayram havasında devam ediyor. İstediğimizi alana kadar grevimize devam edeceğiz” dedi.

İŞVERENİ MASAYA DAVET EDİYORUZ

Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ümit Çetintaş’da yaptığı açıklamada, “ Elba Bant işyerinde sendikamız ilk olarak 2009 yılında örgütlenmiş ve 2010 yılında 1. dönem sözleşme imzalanmıştı. 8. dönem sözleşme görüşmesini sürdürdüğümüz Elba Bant’ta şu an yaklaşık 210 üyemiz çalışıyor. Petrol-İş ile Elba Bant arasında 8. dönem toplu pazarlık süreci 23 Mayıs’ta yapılan ilk toplantıyla başladı ve bugüne kadar taraflar arasında sonuncusu 9 Eylül’de olmak üzere 8 görüşme gerçekleştirildi. Ancak başta ücretler olmak üzere üyelerimizin sosyal haklarının geliştirilmesine dönük taleplerin işveren tarafından kabul edilmemesi ile bugün grevimizi kamuoyuna ilan ettik. İlk örgütlülüğümüzden bugüne kadar çalışma ilişkileri bağlamında iyi ilişki sürdürdüğümüz Elba Bant işvereninin, üretimin durmaması ve artması için gerekli özveriyi gösteren, her türlü zorluğa katlanan üyelerimizin taleplerine kulak tıkamasının iş barışına zarar verdiğini bir kez daha tekrar ediyoruz. Ve işvereni bir kez daha üyelerimizin taleplerini dikkate alarak toplu pazarlık masasına davet ediyoruz. Elba Bant işçilerinin her zaman yanındayız. Üyelerimizin bu haklı mücadeleleri sonuçlanana kadar da yanlarında olmaya ve onlara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!