Tekirdağ
14 Nisan, 2025, Pazartesi
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

Gayrimenkulle Usulsüz Vatandaşlık: Suç Şebekesine Darbe

Gayrimenkulle Usulsüz Vatandaşlık: Suç Şebekesine Darbe
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, yabancı uyruklu kişilere usulsüz şekilde Türk vatandaşlığı kazandırmak amacıyla muvazaalı (gerçek olmayan) gayrimenkul satışları yaptığı belirlenen 11 kişi tutuklandı.

Soruşturma sürecinde şüphelilerin, maddi menfaat karşılığında 15 ayrı usulsüz işlem gerçekleştirdiği ve bu işlemler sonucunda İstanbul ve Tekirdağ'da gayrimenkul satın alan 77 yabancı uyruklu kişinin ve aile bireylerinin Türk vatandaşlığına geçirildiği tespit edildi.

Gayrimenkul satışlarıyla ülkeye 3 milyon 750 bin dolar döviz girişi olması gerekirken, yapılan muvazaalı işlemler nedeniyle bu paranın Türkiye ekonomisine kazandırılmadığı belirlendi.

Emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan 12 şüpheliden biri, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Geriye kalan 11 şüpheli ise çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Kaynak: NTV

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!