Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI ERSEÇKİN: “DR. ALİ ÇOLAK SİYASETEN İYİ PARTİ ÇATISI ALTINDA GÜÇLENMİŞTİR”

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI ERSEÇKİN: “DR. ALİ ÇOLAK SİYASETEN İYİ PARTİ ÇATISI ALTINDA GÜÇLENMİŞTİR”
​​​​​​​Gazeteniz Çerkezköy Ekspres’in 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde yaptığı söyleşilerinin bu haftaki söyleşi konuğu İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin oldu. Samimi bir sohbet havasında geçen söyleşide, Erseçkin, sorulan sorulara dikkat çekici cevaplar verdi.
ANAOKULU

Seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Erseçkin, Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ve Cumhur İttifakı Adayı Süleyman Kozuva hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kozuva’nın siyasette başarılı olup olmayacağı sorusunu da cevaplayan Erseçkin, İYİ Parti Aday Adayı Ali Çolak’ın Cumhur İttifakı meclis listesine girmesini, Metin Dönmez’in DSP’den aday olmasını ve daha birçok konuda samimi değerlendirmelerde bulundu. İşte o söyleşi…

Çerkezköy’de seçim çalışmaları nasıl gidiyor?

Yasemin Altın Erseçkin: Çerkezköy’de seçim çalışmaları şuan biraz durmuş durumda. Meclis üyelerinin açıklanmasının ardından sanırım tüm partiler, biz dâhil kendi içimize çekilip, sahaya nasıl çıkacağımızın, hangi koordinatlarla nerede, nasıl, neler yapılacağının toplantılarıyla geçiyor. Ama cumadan sonra çok hareketli bir ivme kazanır diye düşünüyorum.

Sizin de destek verdiğiniz Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı ile anlaşabiliyor musunuz?

Y.A.E: Vahap beyle aramızda hiçbir anlaşmazlık yok. Ve hatta şöyle söyleyebilirim; biz bu işbirliği sürecinde yaklaşık 25 gün içerisinde birçok kez bir araya geldik. Birçoğunda da ev sahipliği yaptılar bize. Hepsinde son derece güler yüzlü, iyi niyetli ve hoşgörülü bir tavırla, son derece bizi yanında istediği görmek tavrıyla olumlu yaklaştı. Kendisine karşı hiçbir olumsuz yaklaşımımız yok. Yani ne benim ne de teşkilatımızın kendisine karşı hiçbir olumsuz bir durumu yok.

İYİ Parti olarak Büyükşehir bazında da Kadir Albayrak’ı destekleyeceksiniz. Daha önce İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Albayrak’ı sert bir dille eleştirmişti. Şimdi böyle bir destekle bir çelişki ortaya çıkmaz olmuyor mu?

Y.A.E: İYİ Parti Genel Merkezi’nden bize Tekirdağ ilinde Büyükşehir’de Büyükşehir Adayımız Sayın Kadir Albayrak’ı destekleyeceğimiz yönünde bir karar geldi. Biz bu karara uymak durumundayız. Eleştirilerin muhatabı İl Başkanımız Sayın Sertaç Alkaya’dır. Mutlaka bunlara verilecek cevapları vardır ama bu şu değildir, hiçbir zaman kimse bunu böyle algılamasın; biz gördük, bunları unuttuk, şimdi işbirliği yapıyoruz, görmemezlikten geleceğiz anlamına gelmiyor. Sonuçta biz temsil makamında meclis üyelerimizle, Büyükşehir’e de meclis üyeleri gönderebiliyoruz. Orada da duruşlarıyla partimizin aldığı kararlarla bazı durumlara müdahale etme durumumuz olduğu gerçektir. Dolayısıyla olumsuz gördüğümüz bu tabloda, Büyükşehir Belediye Başkanı olması için verdiğimiz mücadelede muaffak olursak yaptığımız her şeyin altına da imzamızı atacağımızın sözünü vermiyoruz. Yanlış gördüğümüz yerde biz de çekimser, şerh ya da ret oyumuzu mutlaka kullanacağız. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyeceğiz.

İYİ Parti’nin de adayı olan Vahap Akay, Cumartesi günü projelerini açıklayacak. Bu projelerde sizin de etkiniz var mı veya olacak mı?

Y.A.E: Vahap Bey, Parti teşkilatımızı ziyarete gelmişti. Daha o zaman hiçbir şey belli değildi ama muamma bir durum vardı. Ben o zaman kendisine şöyle bir şey söylemiştim; Başkanım biz kalben, gönülden, Çerkezköy halkı olarak, vatandaş olarak, şahsım adına size kıymet veriyorum, size saygı, sevgi ve hürmetim var. Aday çıkarmamız yönünde, biz doğal olarak bu çatının altında temsil makamındaki kişiler olarak adayımızı destekleyeceğimizi, adayımızın arkasında yürüyeceğimizi; ama mutlaka gönlümüzün bir kenarında da ona olan saygı, sevgi ve sempatimizin duracağını, yine sevgi ve saygı çerçevesinde hiçbir şeyi bozmadan yol yürüyeceğimizi belirtmiştik. Birlikte yürümemiz halinde de kendisine sonsuz destek vereceğimizin sözünü verdik. Daha o dönemde, projeler yazılıyor; ben kendisine soru yöneltmiştim, bizden de bir beklentiniz var mıdır, yoksa siz kendi projelerinizle mi yürüyeceksiniz, diye. O dönemde verdiği sözü, sağ olsun yerine getirdi ve ben hali hazırda kitapçıklarımı dahi hazırlamadım, oturacağız, hepsinin üstünden tek tek geçerek bunları değerlendireceğiz ve sizin önerilerinizi de alacağız dedi ve aynı yönde de ilerledik.

Yani etkiniz var, değil mi?

Y.A.E: Var. Sağolsun başkanımız buradaki süreç, o meclis, bu meclis, şu sıra, bu sıra; öyle değil, Çerkezköy’ü birlikte yönetebilmek adına yapılacak bütün işlerde hem fikrimizin alınması hem de önerilerimizin alınması konusunda büyük teveccüh gösterdi.

Bu projeler arasında sizin tavsiye ettiklerinizin arasında bir ipucu verebilir misiniz?

Y.A.E: Yok. (Gülüyor) Büyüyü bozmayalım. Başkanım zaten ufak ufak tüyolar vermeye başladı. Ama Çerkezköy halkı için çok güzel projeler var. Veliköy, Kızılpınar, merkez bölge ayıt etmeksizin çok güçlü, çok ciddi, çok emek, çok mesai isteyen projeler var.

CHP ile işbirliğinizden önce İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayınız olan Ali Çolak, şuan rakibiniz durumda olan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın meclis listesinin kontenjan bölümünde yer alıyor… Bu konuyu nasıl değerlendirirsiniz?

Y.A.E: Ben ilk gün Dr. Ali Bey’in burada aday adaylığını açıklarken de söyledim; kendisi benim yaklaşık 11-12 yıldır bu bölgede çeşitli süreçlerde, dirsek temasında olduğum, birlikte çalışma fırsatı bulduğum, değerli bir sevdiğim, büyüğüm, arkadaşım ve ağabeyim demiştim. Bu taraftan soruyorsanız, bu taraftaki duygularımda herhangi bir değişme yok.

Peki, sizce bu süreçte size bir zararı olacak mı?

Y.A.E: Ali Çolak, bölgede sevilen, sayılan saygı duyulan, çoğu kişiye destek vermiş, destek almış bir insan, şahsi olarak. Ancak benim değil, teşkilatımın ve Ali Bey’i ve Ali Bey’siz yapılmış anketlerin gösterdiği sonuç şuydu ki, evet Ali Bey kendi özünde potansiyeli olan, İYİ Parti’yle birleştiği zaman bu potansiyeli yukarıya çıkaracak bir adaydı. Aynı performans diğer tarafta karşılık bulur mu, onu zaman gösterecek. Çünkü insanlar İYİ Parti’ye duyduğu teveccühle Ali Bey’i birleştirdiklerinde ona kıymet vererek onu markalaştırmışlardı. Benim görüşüm bu yönde.

Şimdi Ali Çolak İYİ Parti’nin aday adayıydı; şimdi birden AK Parti ve MHP ittifakına geçti. Sizce doğru bir hareket mi?

Y.A.E: Bu onun kendi takdiri. Yaşını almış, hayatını yaşamış, hayatında milyonlarca şeyi tecrübe etmiş son derece deneyimli bir insan. Böyle bir kararda da kendi kariyer planlamasında bir yer bulmuş ki böyle bir karar vermiş. Doğru mu diye sorarsanız, biz o dönemde kendisine partimizde kalmasını, partimizde devam etmesi halinde şuanda yer bulduğu noktada bizim de kendisine bir yer vereceğimiz konusunda bir söz verdik. Tercihini farklı bir yönde kullandı. Bu onun kendi takdiridir. Bizde kalması halinde de biz yine Dr. Ali Bey’i Başkan Adayı Sayın Vahap Akay ile beraber yan yana yol yürütebilecek noktada bir temsil makamında olacaktı yani. Tekrar altını çizerek söylemek istiyorum, Dr. Ali Bey, İYİ Parti çatısı altında siyaseten güçlenmiştir. Bunun altını çok net çiziyorum, biz Ali’yi Bey’i, ortaya çıkardık gibi büyük konuşmak istemem, kendisini ayrı bir değerdir, bölgenin sevilen, sayılan insanlarından biridir. Ama siyasi yaşantısı İYİ Parti ile beraber bir ivme kazanmıştır.

Dr. Ali Çolak’ın İYİ Parti ile olan ilişkisi ne zaman başladı?

Y.A.E: Dr. Ali Bey, bizim partimizin üyelerinden idi. İlk zamanlarda gelip bizim partimize üye olmuş ve hiçbir şekilde siyaseten kariyer planları yapmayan biriydi. Bizim bu aday adayı arayışımızda, kendisi bizim davetimizle bu noktada yer edinmiş bir kişidir. Bundan sonrası onun kendi süreciyle alakalı. Yani doğruyu veya yanlışı biz değil halk karar verecektir bu saatten sonra.

Peki Cumhur İttifakı Adayı Süleyman Kozuva’yı nasıl buluyorsunuz?

Y.A.E: Bu soru hem çok geniş, hem de muallak bir soru oldu gibi. (Gülüyor)

O zaman soruyu, sizce başarılı bir siyasetçi olur mu, şeklinde değiştiriyorum.

Y.A.E: Şuana kadar izlediğimiz süreçlerdeki tavır, tutum, davranış ve hitabete baktığınızda ya da yaklaşımlarına, fotoğraflarına baktığınızda çok ihtimal vermiyorum ama sonuçta hangi insanlardan ne cevherler çıkmıştır bu ülkede. Yani herkes mutlaka başlarken bir şansı olmalı. Bu şanslarda zamanla ya eritilir ya da daha da yukarıya çıkarılır. Tıpkı şuan mevcut başkan adayımız Vahap Akay Bey gibi. Kendisi de siyasete yeni başlamış, pırıl pırıl, tertemiz, bugüne kadar hiçbir kere dahi adaylıkla ilgili olmayan ya da herhangi bir yerde ilçe başkanlığı hariç temsil makamında olmayan biriydi. Siyaseten belki makamında çok tecrübesiz bir başkanımızdı. Ama bir Çerkezköylü olarak halka şuanda ettiği hizmet yadsınamaz. Bir de kurmaylar da önemli tabii. Sonuçta belediye başkanlığı makamında olabilirsiniz ama altınıza seçtiğiniz ekibin değeri de büyük tabii ki.

Kozuva’nın şuna kadar yürüttüğü seçim çalışmaları ve söylemleri hakkında bir görüşünüz var mıdır?

Y.A.E: Profesyonel bir ekipten destek aldığını biliyoruz. Demek ki, danışmanları şuanda onu bu şekilde yönlendiriyor. Ama Süleyman Bey kendisi olsa daha sempati kazanır diye düşünüyorum. Kendi olması yeterli aslında bir insanın kazanması için. Bizim adayımız Sayın Vahap Akay gibi kendi olması yeterli. Söylemleri dışında altını doldurabildiği her söylem, tabii ki kabul görür, makamında değerlendirilir ve cevabı mutlaka karşı taraftan verilir ama bugüne kadar gördük ki hiçbir söylemi dolmadı. Yani altı boş kaldı. Rakamsal olarak da farklı taraflardan da mutlaka cevabı verildi. Daha neler

Şimdi DSP ve Metin Dönmez konusu var, bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir, sizce oyları böler mi?

Y.A.E: Sonuçta siyaset satranca benzer. Çeşitli hamleler yapılır satrançta ama sonuçta satrançtaki son hamle mattır. Burada matı yapabilen seçimi kazanmış olacak. Bu da belki siyasi çevrelerin bu süreci değiştirmek adına yapmış olduğu çeşitli senaryolardan bir tanesidir diye görüyorum. Şahsi ve temsil makamımdaki fikrim budur. Kıymet görür mü, tabii ki görür. Niye görmesin? Her şeyin bir alıcısı vardır. Ayrıca şahsi fikrimce oyları da bölmez.

İYİ Parti eski Çerkezköy İlçe yönetimiyle şimdiki yönetimin arası nasıl? İyi mi, kötü mü?

Y.A.E: Çok ilginç bir durum var; eski ilçe başkanımıza, önce haklıya hakkını teslim etmek gerekiyor. Önce onun altını çizmek istiyorum. Biz İYİ Parti olarak bölgedeki hiç kimse, bu makama, bu sürece şahsına katacağını bile bile uzak durdular. Yaklaşmak istemediler. Bu anlamda Başkanımız bir cesaret göstererek, ‘Evet, ben İYİ Parti’yi Çerkezköy’de temsil edebilirim’ diye bir cesaret gösterdi. O anlamda bizim ona hiçbir zaman saygımız bitmeyecek. Benim göreve gelmemden sonra hiçbir karşılaşmamız olmadı. Büyük bir tesadüf olarak çarşı-pazarda dahi karşı karşıya gelmedik. Yani Cemalettin Bey’le bir husumetiniz var mı şeklinde sorduysanız, benim yok, ama kendisinin var mıdır onu bilemem.

En büyük hayaliniz nedir?

Y.A.E: Ben 2014 yılında siyasete Milliyetçi Hareket Partisi’nde, o dönemde Kapaklı’da belediye başkan adaylığı süreci yapan Dr. Özkan Bey’le, şuanda da profesyonel işim olan siyasi danışmanlık sürecinde oldu, siyasetle tanışmam. O dönemde ben Dr. Özkan Bey’in sadece siyasi danışmanıydım. Bunu yaparken, siyaset böyle yavaş yavaş kanımıza işlemiş demek ki. Ve bu 2014 yılından sonra Meral Hanım’la birkaç kezden fazla bir araya geldiğimizde, kendisinden aldığımız elektrikle, kendisinin de davetiyle; çünkü Meral Hanım, ‘gözlerinde kendimi görüyorum, çok benim gibi bakıyorsun’ demişti bana, o söylemlerinden sonra ben siyaset yapar mıyım diye düşündüm. Evet, siyaset yaparım ama birinci hedefim önce iyi bir anne olmak, sonra iyi bir eş olmak ve üçüncüsü de vatanımıza, milletimize, içinde bulunduğumuz topluluğa yön verecek değil, hizmet edecek bir makamda olmak. Çünkü günümüzde koltuklar maalesef çok boş insanlarla dolu. Türkiye genelinde de böyle. Kendiniz ne kadar dolusunuz, diye soracak olursanız, bilgiye son derece açık, kendini yenilemeye ve geliştirmeye açık bir insan olarak görüyorum. Aldığımı doğru noktada, doğru kişilere aktarabilmek adına olabileceğim temsil makama gidebilecek, yolu açacak her yere gitmek istiyorum. Şuanda temsil makamında bir mücadele vermeye çalışıyoruz. Buraya kadar geldiyse bundan sonra gidebilecek her yere, yapabileceğim her türlü görevi üstlenmek isterim. Siyasi bir hedefim ve kariyerim var.

Son olarak eklemek istediğiniz bir söz var mı?

Y.A.E: Çok fazla sansasyon yaratmaya çalışan, özellikle sosyal medya üzerinden kitleler var. Bu işbirliği çerçevesini saptırmaya çalışanlar, çeşitli ithamlarla süslemeye çalışan, bunu mevcut bulunduğu noktadan dışarıya taşımak isteyen çok fazla insanlar var. Ben 2018 Genel Seçimlerinde bize teveccüh göstermiş tüm seçmenimizi ve bu dönemden sonra da Meral Hanım’ın yapmış olduğu siyasi portre de kendinde bir değer gören herkesi bu yerel seçimlerde Millet İttifakı adayı olan Sayın Vahap Akay Bey’i desteklemeye davet ediyorum. İnanın halkımız için hizmet anlamında, Vahap Bey ile bir işbirliği yaptık ama Vahap Bey’in yürüdüğü yolda eğer kendimize uymayan bir taraf görürsek bunların altına da şerh, olumsuz, ret oyumuzu her daim kullanıp, diğer taraftan da, bununla alakalı temsil makamındaki süreçlerimizi yapacağız. Ben İYİ Parti seçmenini 31 Mart Yerel seçimlerinde, Millet İttifakı adayı olan halkın sevdiği, bölgesine hizmet etmiş, hizmet etmeye devam etme şansının yüksek olduğu adayımız Sayın Vahap Akay Bey’i desteklemeye davet ediyorum. İnşallah hep birlikte 31 Mart gecesi bütün İYİ Partilileri zafere birlikte alkış tutmaya davet ediyorum.

Sözlerinizi bitirmeden önce, tahmini yüzde kaç oy olur?

Y.A.E: Çok büyük fark olmaz. Şimdi algıda seçicilik yapılıyor ya anketlerle; içimde yüzde 56 demek geçiyor. İnşallah. Ben ilk defa Kızılpınar’da Vahap Akay Seçim Börosu’nun açılışına gittim. 19 Şubat’ta sahaya inecektim ama Vahap Bey dedi ki, ‘Ya başkanım çok güzel şeyler kaçırıyorsunuz. Ondan sonra pişman olacaksınız. Gel diretme 19 Şubat’tan önce Kızılpınar’a gel’ dedi. 19 Şubat öncesinde oraya gittik. Seçim otobüsünde, ya bir insan herkesi adıyla tanıyabilir mi ya. Yani mikrofon elinde, sağında birisi ‘filanca aağabey nasılsın?’, öteki taraftan ‘O bilmem ne teyze nasılsın?’ falan… Bir insan eğer bu 5 yıl süre içerisinde bunu başardıysa, üstünü de başarır diye düşünüyoruz. Başaramadıkları konusunda da inşallah biz destek olacağız. Şuanda baktığımızda yüzde 56 görüyoruz. İnşallah yüzde 56’nın da üstünde ipi göğüsleriz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!