Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPAKLI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

KAPAKLI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
Kapaklı Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılan toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

YAZILI VEYA SÖZLÜ CEVAP VERİLMESİ İSTENDİ

02/01/2023 sözleşme tarihli Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün araç ve iş makinesi kiralama hizmet alımı işinin 69 milyon 946 bin 450 TL olduğu belirtilen önergede, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 3/2/2023 tarihli iş makinesi kiralama hizmeti alımı bedelinin 68 milyon 201 bin 970 TL olduğu belirtilerek, bu sözleşmeye ait kaç araç ve iş makinesinin kiralandığı, bu araçların kimlere tahsis edildiği, kiralanan araçlarının şoför ve yakıt giderlerinin kimler tarafından karşılandığı, bir yıl içindeki kiralık iş makinelerinin nerede kaç saat çalıştığı sorulara bu soruların cevabının yazılı olarak verilmesi istendi. 2023 yılında günlük 378 bin 488 TL araç kiralama ücreti ödendiğinin tespit edildiği belirtilerek Kapaklı Belediyesi’nin kamu kaynaklarını nereye harcadığını yazılı ya da sözlü olarak bildirilmesi talep edildi.

“GÜNDEME ALINIRSA RET VERECEĞİZ”

Önergenin okunmasının ardından konuşan AK Parti Meclis Üyesi Metin Kanat, soru önergesi vermenin belediye meclis üyesinin en doğal hakkı olduğunu belirterek, savurganlık yapılmadığını, durumun iftira siyasetinden ibaret olduğunu dile getirdi. Kanat, iddiaların yazılmaması sebebiyle önergenin düzeltilmesi talebinde bulundu. Kanat, ayrıca soru önergesinin gündeme alındığı takdirde ret oyu kullanacaklarını da ifade etti. Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi Ercan Üçel de, ülke genelindeki belediyelerdeki savurganlığa dikkat çekmek istediklerini belirterek; “Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri 140 milyona yakın 2023 yılında araç kiralama bedeli ödemiştir. Günlük 375 bin TL araç kiralama bedeli ödüyoruz. Yerli ve milli dediğimiz TOGG’un son versiyonunu sıfır olarak alabilecekken niçin günlük 375 bin TL kiralık araç parası ödüyoruz” diyerek bunun kamuoyuna açıklanmasını istediklerini, farklı bir iddialarının olmadığını söyledi.

“GÖREVE GELİR GELMEZ DÜŞÜNDÜK”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de; “İlgili firmanın yüklü alacakları vardı. Devam etmeyeceğimizi söyledik, kendileri de ‘paramızı ödeyin’ diye hitapta bulundular. Bu dönemde firmalara borcumuz kalmadı. Göreve gelir gelmez üçüncü gün bu konuyu masaya yatırdık. Hem çöp toplama araçlarının belediye tarafından satın alınması hem de iş makinelerinin belediye tarafından satın alınması hizmetin belediye tarafından yapılması noktasında mutabık kaldık. Gereken atılımları ve girişimleri yapacağız. Ancak ortaya da ciddi bir maliyet çıkıyor. Belediyemizde 75’den fazla ağır iş makinesi var. Hepsinin satın alınmasında önümüze önemli bir maliyet çıkıyor” dedi. Yaptıkları analizlerde 36 aylık bir kredi kullanmayı düşündüklerini söyleyen Çetin, 36 ay sonra ihale maliyetine yakın fiyatla iş makinelerinin belediyenin kendi öz malı olacağını söyledi. Başkan Mustafa Çetin’in konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Toplantının ilk gündem maddesinde Fatih Mahallesi 749 ada 1 parsel ve 0 ada 1815 parsellerin arasından başlayarak Karaağaç’ta 628 ada 1 parsel ve 0 ada 266 parselde biten isimsiz yola isim verilmesi talebi ile Şehit Yalçın Gürbüz Sokak üzerinde bulunan isimsiz parka isim verilmesi talebi oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edilirken, 1/1000 Ölçekli Kapaklı İlave Revizyon İmar Planına askı süresinde gelen itirazlar da oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Cumhuriyet Mahallesi 501 ada 1, 2,  3, 4, 5 ve 8 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Nazım Uygulama İmar Planı değişikliği konulu yazının oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Dolu Kadro değişikliği konulu talep de oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyesi huzur haklarının şartlı bağış olarak kabul edilmesi konulu yazının oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Kapaklı Belediyesi 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı konulu yazı da oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Etüt Proje Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği konulu yazının oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Kapaklı Belediyesi Personel A.Ş. Genel Kurul temsil yetkisi konulu yazı da oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş. Genel Kurulunda Belediyeyi temsil etme noktasında Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e oy birliğiyle yetki verilmesinin ardından Radyo Amatörleri Cemiyeti(TRAC) Kapaklı Şubesi ile ortak proje ve işbirliği protokolünü içeren yazıda oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Belediye meclisi, komisyona havale edilen konuları görüşmek üzere 7 Mayıs Salı günü saat 10.00’da yeniden toplanacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!