Tekirdağ
09 Temmuz, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPAKLI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

KAPAKLI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
Kapaklı Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı. Toplantıda ilgili gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Kapaklı Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı birinci oturumu Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantı öncesi bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Mustafa Çetin, A Milli Futbol Takımımızın Euro 2024 son 16 elemelerinde Avusturya karşısında elde ettiği galibiyeti kutlayarak; “Milli takımımızın hepimizin gururunu okşayan bir galibiyeti oldu. Hem teknik heyetimizi, hem de futbolcularımızı kutluyorum. İnşallah Hollanda maçında da aynı başarıyı diliyoruz. Biz de Kapaklı’da spora yönelik ciddi yatırımlar yaptık. Hem basketbol, hem futbol hem de voleybolda ciddi başarılar elde ettik. Kadın futbol takımımızı kurduk ve ilçemizi güzel bir şekilde temsil ediyor. İnşallah Kapaklı’da da bir spor kenti kültürü oluşacak. 3 Temmuz’a kadar devam eden bir istişare toplantımız oldu. Burada Spor Bakanımıza da Kapaklı’da ihtiyaçlarımızı aktardık. Takibini yapıp yatırımları getireceğiz ve başarılarımızı artıracağız” dedi.

ÖNERGELER OKUNDU

Çetin’in konuşmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Yoklamanın yapılmasının ardından verilen önergeler okundu. CHP Grubu tarafından verilen önergelerde, Memişoğlu İnşaat Şirketi’nin almış olduğu ihalelerin ve firmaya ait ödeme bilgilerinin yazılı veya sözlü beyanı, İsmetpaşa Mahallesi’ne sosyal alan açılması, personel giderleriyle ilgili yazılı veya sözlü cevap, mantar üretim tesisinde çalışan personellerle ilgili detaylı bilgi verilmesi istendi.

“KONU DİREKT BAŞKANI İLGİLENDİRİR”

İlgili önergelerle ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “Kamuoyunu bilgilendirmek açısından ve sizleri bilgilendirmek açısından bir konuya değinmek istiyorum. Belediye başkanının tek başına yargılandığı 2 madde var. Birincisi taahhuk eden alacaklarla ilgili sıkıntı. O konuya değinmeyeceğim. İkincisi çalışan personel konusu. Personel sayısı bütçenin yüzde 30’unu geçemez. Eğer fazladan personel çalıştırırsanız bu direkt belediye başkanını ilgilendirir. Süresi bitse bile tüm mal varlığına el konur. Sen buraya yandaşlarını doldurmuşsun, bu parayı senden alacağız der ve alır. Ben personel sınırımızı aştığımız takdirde mali işlere sorarım ya da onlar bana bilgi verir. Bu fazladan personel çalıştırıyor, şu kadar maaş veriyor konuları oluyor ama bu konu direkt beni ilgilendiriyor. Fazladan personel çalıştırma parası direkt belediye başkanını ilgilendirir” dedi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

İlk gündem maddesinde Cumhuriyet Mahallesi Yıldız Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Zengin Caddesinin kesiştiği alanda bulunan park alanına Amasyalılar Meydan Parkı isminin verilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliğiyle İmar Komisyonu’na sevk edildi. İkinci gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan 1 adet mühendisin aylık çalışma ücretinin belirlenmesi konusu da oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan Ömer Halisdemir Mahallesi 2232 ada 3 parselde ve 2077 ada 20 parselde bulunan belediye hisselerinin hissedarlarına satışı konusu da oy birliğiyle kabul edildi. Ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan dolu kadro değişikliği konulu yazısı da oy birliğiyle kabul edildi. Sonrasında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan Atatürk Mahallesi 2017 ada 17 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konulu yazının oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından gündemin altıncı maddesinde de muhtarlık binalarına ait elektrik, su, doğalgaz, internet ve telefon faturalarının belediye bütçesinden ödenmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

SUİSTİMALLER ENGELLENMELİ

Meclisin son gündem maddesinde Mülkiyeti belediyeye ait 21 adet tarım arazisi vasıflı taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesi gereği Açık Teklif Usulü ile 6 yıl süre ile tarım faaliyetlerinde kullanılmak üzere kiralanması konulu yazı görüşüldü. İlgili gündem maddesinde söz alan Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi Ercan Üçel, 3 yıl kiralama önerisinde bulundu ve suiistimallerin engellenmesi amacıyla kiralama sonrası da takibinin yapılması gerektiğini belirtti. Üçel’e yapılan bilgilendirmede 6 yıl kiralama teklifinin vatandaşlardan geldiği ifade edilerek, suiistimallerin engellenmesi için takibin de titizlikle yapılacağı kaydedildi. İlgili gündem maddesi oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Meclis ikinci oturumunun 5 Temmuz Cuma günü 10:00’da yapılacağı kaydedilmesinin ardından meclis toplantısı sona erdi.

ANONS SİSTEMİNİN KALDIRILMASINI İSTEDİ

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ilçedeki anons sisteminin büyük bir kitleyi rahatsız ettiğini ve bunla ilgili şikayetler de aldıklarını dile getirerek, kaldırılması konusunda meclisin de düşüncesini istedi. Konuyla ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi Metin Kanat; “Gece vardiyasında da çalışan insanlarımız var. Artık dijital çağda yaşıyoruz. Bu konuda anonsların biraz daha kısıtlanması kararındayız” dedi. Konuyla ilgili de söz alan diğer meclis üyeleri de anons sisteminin kaldırılması konusunda fikrini beyan etti. Belediye Başkanı Mustafa Çetin, konuyla ilgili halkın da düşüncesini almak amacıyla belediye tarafından anket düzenlenmesi talimatını verdi.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!