Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

MECLİS TOPLANTILARI TAMAMLANDI

MECLİS TOPLANTILARI TAMAMLANDI
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda yapıldı.
ANAOKULU

Belediye Meclisinin Eylül ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu bir önceki toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 16.08.2023 gün ve 69929 sayılı yeni kurulan Müdürlüklere (Yapı ve Kontrol, Afet İşleri ile Stratejik Geliştirme Müdürlükleri) bütçe yapılması konulu yazıları görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda yeni kurulan Müdürlüklere 11 milyon 603 bin 250 TL bütçe yapılması oy birliği ile kabul edildi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİLER

Meclis gündemin ikinci maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.08.2023 gün ve 70524 sayılı Veliköy Mahallesi 165 ada 10 ve 11 parseller konulu yazısının Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonları görüşü doğrultusunda oy birliği ile ret edilmesinin ardından  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24.08.2023 gün ve 70474 sayılı Çerkezköy G.M.K.P.  Mahallesi 972  ada 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12  parsel konulu yazısı görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin dördüncü gündem maddesi olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24.08.2023 gün ve 70475 sayılı Çerkezköy Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi 684 ada 11  parsel konulu yazısı görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile, gündemin beşinci maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 25.08.2023 gün ve 70577 sayılı Çerkezköy Kızılpınar Atatürk  Mahallesi UİP Revizyonu  hakkındaki yazısı da İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi.

“BİZ UYGUN PLAN YAPTIK”

Konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; “Birbirine bağlayan bağlantıların olmadığı Kızılpınar'dan Veliköy’e geliş istikametinde, ya da Veliköy’den Kızılpınar'a dönüş istikametin otoban bağımsız şekilde sağlandığı bir süreci yaşıyoruz. Biz buna uygun bir plan yaptık. Büyüyen Çerkezköy'de imar sahalarını mümkün olduğunca sıkıntılı olanları çözmekle ilgili bir irade ortaya koymaya çabaladığımızı ifade etmek isterim” ifadelerine yer verdi.

“ERTELEYELİM”

AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, konuyla ilgili yeterli inceleme fırsatı olmadıklarını belirterek, konunun bir sonraki meclis toplantısına aktarılmasını talep etti. İçli; “Sayın başkanım şimdi şehrimizin gelişimiyle alakalı konularla tabii ki biz de destek veririz. Biz grup toplantısında bu konuyu ele alamadık. Komisyon toplantısı hafta sonuydu. Komisyon dün toplandı ama siz de bugün görüşüyoruz. Bunun hazırlanması birkaç yıl alıyorken bir akşamda toplantı yapıp, teknik bir konuya ‘evet’ ya da ‘hayır’ deme olasılıklarımız güçlü değil. Biz bununla ilgili teklifimizi şöyle konuşalım. Bunu bir sonraki meclise taşıyalım” dedi. İçli, vatandaşların da hak kaybı olmaması için konunun detaylı görüşülmesi gerektiğini belirtti.

“HAKLAR DAHA DA ARTACAK”

Hak kaybına neden olmayacağını belirten Akay; “Siz bir vatandaşın hak kaybı olarak yorumlarsanız biz de içinden çıkamayız. Planımızda yol boyunda yine 7 kat olan bazı parseller var. Bizim derdimiz Kızılpınar'da bugüne kadar yapılan, yapılmışa söyleyecek lafımız yok. Olan olmuş. Tabii ki ruhsatlanmaya devam ediyor. Bundan sonraki süreçte şehir biraz daha doğru şekillenmeye çalışsın. Buradaki planda 0.60 olan emsal binanın tamamında 0,80'i çıktı. Kızılpınar arasında biraz daha yaşam açısından ve diğer düzenleme ortaklık paylarının daha rahat dağıtabileceği bir şehir olması derdimiz. Yeşil alanların daha rahat korunabileceği bir Kızılpınar yapmaya çalıştım. Yani geçmişe dönük de eleştirileri konuşmuyorum. Yanlış anlaşılmasın, şunu söylüyoruz; şimdi Kızılpınar'daki biz pazar yeri ihtiyacı var. Yer bulamıyoruz. Dolayısıyla bu pencereden bakarak ve hatta vatandaşları 0,80'e çıkarabilmeyi ön görmüşüz. Hak kaybından değil biraz daha hakkı artırabilmek adına bir irade ortaya koymuşuz. Bunun devamında ne yapmışız. Tabii ki aşağıda biraz önce örnek verdiğim gibi bir örnek daha var. Yol boylarında sanıyorum 7 kat olan 2.80 civarında olan emsal'de bir kart düşürerek yani bana birbirine birazcık yaklaşsın mantığıyla hareket ederek bunu yaptık. Kimsenin ne hakkıyla kimsenin ne hukukuyla bir durumumuz yok. Bu pencereden baktığımızda ifade edeyim ki tabii eksik bir eleştiriler olacaktır, itirazlar olacaktır, hukuki süreçler olacaktır, biz bunları olmasın diye ince eleyip sık dokuyarak bu noktaya geldiğimizi düşünüyorum” dedi.

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Eylül ayı Belediye Meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye’ye ait 9 adet hissenin satışının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda 7 adetinin satışının oy birliği ile 1 adet hissenin satışının oy çokluğu ile ve 1 adet hissenin satışının ise oy birliği ile ret edilmesinin ardından tamamlandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!