Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

OPTİMED HASTANESİ’NDE BİR İLK

OPTİMED HASTANESİ’NDE BİR İLK
Çerkezköy ve Çorlu’da faaliyet gösteren Özel Optimed Hastanesi bünyesinde oluşturulan ve bölgede bir ilk olan Onkoloji Merkezi, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Optimed Hastanesi Başhekimi Dr. Necati Karaoğlu; “17 yıl önce insan sağlığını her şeyin üstünde tutan kaliteli ve güvenli sağlık hizmetleri sunmayı amaçlayan bir vizyonla çıkılan bu yolda bugün itibariyle çok önemli bir kilometre taşını geçmekteyiz. Artık hastanemizin sadece bir sağlık kurumu olmanın ötesine geçtiği, sağlık alanında bölgemizin öncü ve saygın bir markası haline geldiği tescillenmektedir” dedi.
ANAOKULU

Çerkezköy Optimed Hastanesi’nde düzenlenen açılış törenine; “Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcan, Tekirdağ İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Dönmez, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Muhammet Süleyman Rüzgar, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, İş İnsanı Akın Yılmaz ve doktorlar ile davetliler katıldı.

“KANSERLE MÜCADELE İÇİN HASTALARIMIZA GÜÇLÜ DESTEK OLACAĞIZ”

Açılışta konuşan Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Dr. Necati Karaoğlu, “Şu anda Optimed ailesi olarak sunduğumuz sağlık hizmetlerimize yeni bir halka eklemenin tatlı gururunu yaşıyoruz. Hastanemiz bünyesinde Onkoloji Merkezimize bağlı radyoterapi, kemoterapi, nükleer tıp ve PET-CH birimlerimizi resmi açılışını yapmak üzere burada bulunduk. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Onkoloji Merkezimizde kanser tedavisinde multi disipliner yaklaşımlarla her hastaya özel tedavi planları sunmayı, kemoterapi ve radyoterapi birimlerinde de hastaların güvenli ve rahat bir ortamda tedavi görmelerini, nükleer tıp ve PET-CH birimlerinde de kanserin erken tanı ve evredilmesinde son teknolojiyi kullanarak teşhisin hızını ve tedavinin doğruluğunu arttırmayı planlamaktayız. Bu önemli yatırımlar sayesinde kanserle mücadelenin her aşamasında hastalarımıza daha güçlü bir destek sağlayacağız. Çünkü kanserin sadece fiziksel bir hastalık olmadığının bilincindeyiz. Psikolojik ve sosyal destek mutlak gerekiyor. Bunun önemi burada sunduğumuz hizmetlerle hem hastalarımızın hem de ailelerinin yanında olacağız. 17 yıl önce insan sağlığını her şeyin üstünde tutan kaliteli ve güvenli sağlık hizmetleri sunmayı amaçlayan bir vizyonla çıkılan bu yolda bugün itibariyle çok önemli bir kilometre taşını geçmekteyiz. Artık hastanemizin sadece bir sağlık kurumu olmanın ötesine geçtiği, sağlık alanında bölgemizin öncü ve saygın bir markası haline geldiği tescillenmektedir. Bu aşamaya gelmemizde emeği geçen, özveriyle çalışan tüm çalışanlarımıza ve yöneticilerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Sağlık hizmetlerindeki sürekli artan talebe cevap verebilmek için çok yakında Kapaklı’da açılacak olan yeni hastanede de daha fazla insana ulaşmak ve onların hayatlarına dokunmak için var gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz. Bugün bu özel açılışta bizlerle olduğunuz için bir kez daha teşekkür ediyorum. Onkoloji Merkezimizin başta bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

“ÖNEMLİ BİR KATKI SAĞLAYACAK”

Tekirdağ İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Dönmez de yaptığı konuşmada “Özel Optimed Hastanesi’nin girişimi ve bakanlığımızın izniyle bugün radyoloji ve nükleer tıp merkezinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu merkez hem bölgemizdeki hastalara daha kolay ulaşılabilir sağlık hizmeti sunacak hem de sağlık altyapımıza önemli bir katkı sağlayacaktır. Sağlık çalışanları olarak hastaların en zor zamanlarında yanlarında olmayı bir görev bildik. Bu bilinçle modern tıbbın tüm imkanlarını hastalarımızın şifa bulması için kullanıyoruz. Sağlık çalışanları olarak birinci hedefimiz ilimizdeki ve bölgemizdeki hastaların erken tanı ve tedavilerini gerçekleştirmektir. Diğer illere sevk ihtiyacı olmadan tamamlayabilmektir. Bundan sonra da çalışmalarımız bu yönde devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

“EMEK VEREN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer de açılışta yaptığı konuşmada; “Yıllardır siyasetin içinde gerçekten çokça açılışa katıldık. Hepsinde çok heyecanlanıyoruz, mutlu oluyoruz. İstiyoruz ki açtığımız her yer çok kullanılsın. Çokça hemşerimize ve vatandaşımıza hizmet götürsün. Kanser vakaları maalesef dünyanın ve Türkiye’nin bir gerçeğidir. Öyle olması hasebiyle de yapılan bu hizmetin çok kıymetli olduğunu biliyorum. Bugün farklı bir duygu içerisindeyim. Hem hekim, hem hemşeriniz hem de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu gururun mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşların başka şehirlere gitmek zorunda olmadığı, uzun yolculuklar yapmak zorunda olmadığı ve erken tanının, erken teşhisin tedavinin, teknoloji tedavinin, en iyi tedavinin çok kıymetli olduğu bir alan özellikle onkolojidir. O yüzden böyle bir birimi kazandırdığı için Optimed ailesine yürekten teşekkür ediyorum. Bugün onkoloji servisinin açılması vatandaşlarımızın sağlığı için çok kıymetlidir. Pandemi dönemi yaşadık. Hastanelerin her anlamıyla özel, devlet, kamu hastanelerinin, sağlık çalışanlarının özverisiyle ben bizzat şahit oldum. Annem babam Covid olduğunda yerine göre ben yanlarına giremediğimde girmeyin siz denildiğinde burada hemşerilerimizin, doktorlarımızın gerçekten canları pahasına hiç gerçekten bir an tereddüt etmeden tüm anne babalara ve tüm vatandaşlarımıza çok büyük bir özveriyle o sorumlulukla mücadele ettiğini görmekten de gurur duyuyorum. Ben de bir hekim olarak bir camianın bir parçası olmaktan her zaman gurur duydum. Çok vaka dilemiyorum ama gelen her vakanın da şifa bulmasını, erken teşhis olmasını istiyorum. İnşallah bölgemizde ve ülkemizde kanserle mücadelede bir yol kat etmenizi diliyorum. Emeği geçen, katkı sunan herkese Allah razı olsun. Çünkü sağlıkta olmayan bireylerden sağlıklı bir toplum yaratmamız mümkün değil. Bu anlamda katkı sunan, sağlık alanında yatırım yapan, adım atan, tüm sağlık camiasında çalışanlara ben bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Tekirdağ Büyükşehir olarak da bu alanda atılan her adımın yapılan her yatırımın yanında olmaya devam edeceğini sözünü veriyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“KIYMETLİ BİR İŞ BAŞARDINIZ”

Programda son olarak konuşan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, “Özel bir hastanede ilk defa onkoloji bölümü açılıyor. Bu işi kıymetli bulduğum için açılışına katılmak istedim. Burada yaptığınız proje ile kıymetli bir iş başardınız. Sizlere teşekkür ediyor, hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi ve davetlilere ikramda bulunuldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!