TESKİ tarafından yürütülen çalışma kapsamında, 10 yıllık damga süresini dolduran su sayaçları yenileriyle değiştirilecek. Gerçekleştirilen ihale sürecinin ardından başlayan çalışmalarla birlikte, yıl sonuna kadar Tekirdağ genelinde yaklaşık 150 bin su sayacının yenilenmesi hedefleniyor.
ÖLÇÜM DOĞRULUĞU ARTACAK
Sayaçların yenilenmesiyle su tüketiminin daha doğru ölçülmesi ve düzenli şekilde takip edilmesi amaçlanıyor. Yeni sayaçların devreye alınmasıyla birlikte ölçüm doğruluğunun artırılması ve su kayıplarının azaltılmasına katkı sağlanması bekleniyor.
Çalışmanın, kent genelinde suyun daha etkin ve ekonomik kullanılmasına yönelik önemli bir adım olması hedefleniyor.
SUYUN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’in vizyonu ve öncülüğünde çalışmalarını sürdüren TESKİ, modern ve sürdürülebilir su yönetimi anlayışı doğrultusunda yatırımlarına devam ediyor.
TESKİ’nin yürüttüğü sayaç yenileme çalışmasıyla, su kaynaklarının korunması, mevcut kaynakların daha verimli kullanılması ve Tekirdağ’ın gelecekteki su ihtiyacının güvence altına alınmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.






Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.