Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ TEKİRDAĞ ADAYLARINI TANITTI

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ TEKİRDAĞ ADAYLARINI TANITTI
Türkiye İşçi Partisi (TİP), Tekirdağ’daki milletvekili adaylarını Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yaptığı etkinlikle tanıttı.
ANAOKULU

Emek ve Özgürlük İttifakı bünyesinde 53 ilde seçime katılan Türkiye İşçi Partisi (TİP), Tekirdağ’da seçim çalışmalarına resmen başladı. Tekirdağ’dan 1. sırada Bilge Seçkin Çetinkaya, 2. sıradan Mehmet Aytekin, 3. ıradan Emre Sevilmiş, 4. sıradan İsmail Öztok, 5. sıradan Betül Okuyan, 6. sırada Gülenay Suna, 7. sırada Kardelen Evcimen, 8. sırada da Erkan Özgür Mutlucan’ı aday gösteren TİP, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle adaylarını il kamuoyuna tanıttı. Etkinlik, TİP’in politikalarını yansıtan “Kırmızı Çizgilerimiz” metninin okunmasıyla başladı. Ardından TİP Parti Meclisi Üyesi Nazır Kapusuz, söz aldı. TİP’in 4-5 yıllık bir siyasi hayatı olduğunu söyleyen Kapusuz ancak buna rağmen Türkiye’nin neresinde bir işçi direnişi olursa, TİP’in de orada olduğunu ifade etti. Bunun, toplumsal muhalefette küstürülen kişilerin partiye kattığı enerjiden kaynaklandığını belirten Kapusuz, “Mecliste 4 vekilimiz çok etkili muhalefet yürüttü. Ancak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki artık örgütümüz de bu muhalefeti ülkeye yayabilecek bir güce ulaştı. 40 bin üyemiz var, 7 bin başvuru şu an sırada bekliyor” dedi. Bu enerjinin seçimlere yansıması gerektiğini düşündüklerini belirten Kapusuz, bu yüzden 52 ilde kendi logo ve adaylarıyla seçime girdiklerini kaydetti.

"BARAJ SORUNUMUZ YOK"

Kapusuz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Çok tartışılıyor. Bizim baraj sorunumuz yok. İttifaktaki tüm partiler, yüzde 1’de oy alsalar aday çıkarabiliyorlar. Bize “oy bölmeyin” diyen herkese, siz de çevrenizi ikna edin, oylar bölünmesin ve tek adam rejiminin karşısında ortak aday Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin diyoruz. Biz kimden oy bölüyoruz? CHP’den mi? Kısmen ama biz AKP-MHP’den de oy bölüyoruz. Yıllardır verilen emanet oyları geri alıyoruz. Hiçbir yerde oylar boşa gitmez. Bir ilde TİP’e oy attınız, milletvekili çıkaramadı mı? Türkiye’de TİP’in oyu artmış olur. 30 günde elimizden geleni yapacağız. Bize oy verecek tüm yurttaşlara şimdiden, “yuvanıza hoş geldiniz” diyoruz” ifadelerine yer verdi.

“58 YIL ÖNCE GERÇEĞE DÖNEN HAYALİMİZ GİBİ”

Kapusuz’un konuşmasının ardından sözü TİP Tekirdağ İl Örgütü adına Avukat Ahmet Yiğit aldı. Tekirdağ’daki sorunlara değinen Yiğit, TİP’in Tekirdağ’daki köklerinin yeni olmadığını belirterek 1965 seçimlerinde TİP’ten Tekirdağ Milletvekili olan Kemal Nebioğlu’nu hatırlattı. Yiğit, şunları söyledi; “Tekirdağ’dan milletvekili çıkarma hayalimiz var. Tıpkı 58 yıl önce Kemal Nebioğlu ile gerçeğe dönen hayalimiz gibi. Meydan meydan, mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev bu hayalimizi yurttaşlarımızla ortaklaştıracağız. Tekirdağ’da emekçinin sesini Meclise taşıyacağız. AKP’ye nasıl mecbur değilsek, listelerinde AKP uzantılarını barındırana da mecbur değiliz. 21 yılın hesabını sormak, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında halkın söz sahibi olduğu bir ülke için, halkla birlikte bunu başaracağız. Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün ve barışın Türkiye’sini kurmak için; TİP Senin Meclis Senin diyoruz” dedi.

“HEPİNİZİ AYAĞA KALKMAYA DAVET EDİYORUM”

Yiğit’in ardından deprem dayanışma konseri için yurt dışında bulunan 1. sıra milletvekili adayı Bilge Seçkin Çetinkaya’nın etkinliğe gönderdiği video yayınlandı. Çetinkaya; “Türkiye’de sağa kaymış siyaset hepimizi boğuyor. Artık bunu değiştirmek gerekiyor. Şimdi ortaya konulan vaatlerin bir sigortası olmak zorunda. Mevcut Mecliste ne emekçiler, ne kadınlar, ne gençler yer bulabildi. Büyük sabrımızın sonundayız. Çok iyi bilinir ki biz kadınlar, elimizi belimize dayadığımızda bir şeylerin sonu gelmiştir. Bir kadın ayağa kalktığında bütün kadınlar için ayağa kalkar. Bir halk ayağa kalktığında ise onun önünde durabilecek bir güç yoktur. Hepinizi ayağa kalkmaya davet ediyorum. Adalet, huzur, refah içinde yaşayacağımız bir ülke kuracağız ve elbette hesaplaşacağız.”

“EMEKÇİNİN SESİNİ MECLİSE TAŞIYACAĞIM”

Bilge Seçkin Çetinkaya’nın ardından söz alan 2. sıra milletvekili adayı Mehmet Aytekin ise Lila Kağıt’ta sürdürdüğü direnişi hatırlatarak, TİP’in adaylık teklifinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Aytekin, “Seçileceğim ve emekçinin sesini Meclise taşıyacağım” dedi. Etkinlikte milletvekili adayları Emre Sevilmiş ve Erkan Özgür Mutlucan da birer konuşma yaptı. Etkinlik, Avukat Ahmet Yiğit’in seçim güvenliğine ilişkin yaptığı sunumla son buldu.

BİLGE SEÇKİN ÇETİNKAYA KİMDİR?

Köy öğretmeni bir baba ve seramik işçisi bir annenin çocuğu olarak 1976 yılında Çanakkale’de doğdu. Lisans öğrenimini 2001 senesinde İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladı. Yüksek Lisans derecesini 2007 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nden aldı.[Halen aynı enstitüde doktora çalışmasına devam ediyor. 2006-2007 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Yazar, araştırmacı ve siyasetçi kimliğiyle tanındı. TİP Parti Meclisi üyesi olan Bilge Seçkin Çetinkaya, Çerkezköy ve Kapaklı’da işçi örgütlenmeleri ve sendikal mücadelede yer aldı. Eski Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nde 2012-2016 yıllarında Eş Genel Başkanlık görevindeydi.

MEHMET AYTEKİN KİMDİR?

1977’de Ağrı’da dünyaya geldi. İlköğrenimini Sivas’ta, ortaöğretimini Sakarya’da tamamladı. Sakarya Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ne kayıt oldu. (mezun değil, buna dikkat edelim) 2014’ten 2016’ya kadar Çorlu’daki farklı fabrikalarda çalıştı. 2016’da girdiği Çorlu’daki Lila Kağıt fabrikasında 3 yıl çalışan temsilciliği yaptı. Lila Kağıt’taki adaletsiz ücret dağılımı, kötü çalışma koşulları ve iş güvenliğine ilişkin sorunlar nedeniyle fabrikadaki sendikal mücadelede yer aldı. 2021 yılında sendika üyesi olmasının ardından iş yerindeki sendikal mücadeleye öncülük edenlerin arasında olmasından dolayı işten çıkarıldı. Fabrika önünde kurulan çadırda direnişe başladı, 500 güne yaklaşan Lila Kağıt direnişinin öncülerinden. Evli ve iki çocuk babası.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!