Tekirdağ
05 Temmuz, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”


“UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”
Çerkezköy 2 Temmuz Platformu tarafından 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta meydana gelen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirildi.

2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta meydana gelen ve 33 kişinin hayatını kaybetmesinin yıldönümü nedeniyle Çerkezköy’de sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.

“MUTLAKA HESAPLAŞACAĞIZ”

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasını Türkiye İşçi Partisi Saray İlçe Teşkilatı’ndan Ali Haydar Yalçınkaya okudu. Madımak'ta hayatını kaybedenler adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından Yalçınkaya; “31 yıl önce bugün Sivas’ta gerici, şeriatçı bir grup tarafından tüm Türkiye ve dünya kamuoyunun gözleri önünde aydın, sanatçı, genç 33 canımız diri diri yakıldı. Memleketimizin bin bir zorlukla yetişen aydınları diri diri yakılırken olayları önlemekle görevli kolluk güçleri bu vahşete seyirci kaldılar. 33 canımızın yoldaşları, aileleri, yakınları on yıllardır hukuk önünde mücadele ederken devlet bu vahşeti yapanları ödüllendirdi. Katiller yargılanmadıkları gibi siyasetin ve devletin üst kademelerinde görev aldılar ve hala görev almaya devam ediyorlar. Bu katliamla yanan yalnızca 33 canımız değildir, bu yangınla ülkemizin aydınlık geleceği, yarınları ve umutları yakıldı. Bu yangının küllerinden türkülerimizle, şiirlerimizle, mücadelemizle çıkmayı bildik. Memleketin devrimcileri bugün buradalar ve gericiliğe, faşizme karşı seslerini çıkarmaya devam ediyorlar. Bugün birçok meydanda ayaktayız, direniyoruz. Buradan, Çerkezköy’den katliamı yapan ve sessiz kalarak bu suça ortak olan herkese sesleniyoruz: Mutlaka hesaplaşacağız” diye konuştu.

“HESAP SORACAĞIZ”

Madımak’ı unutmayacaklarını ifade eden Yalçınkaya; “Yaktığınız canların hesabını soracağız, ülkemizin aydınlık geleceğini tehdit eden bu zihniyeti tarihin karanlıklarına gömene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. AKP yargısı tarafından bu katliama ilişkin yürütülen dava zamanaşımı ileri sürülerek düşürülmüş olsa da mahkeme salonlarınızı aşan adalet mücadelemiz her daim devam edecek. Unutulmasın ki bu halkın hafızası da vicdanı da mahkeme salonlarınızdan taşacak kadar büyüktür. İnsanlığa karşı işlenmiş bu suça sessiz kalanlarla, faillerle kirli pazarlıklarını yürütenlerle, katilleri aklayanlarla, davayı zamanaşımı kılıfında düşürenlerle olan kavgamız hiç durmadan sürecek. Ülkemizi ve aydınlık geleceğimizi emekçi sınıfların, onların aydınlarının, halkın ellerinde yeniden inşa edeceğiz. Unutmadık, unutturmayacağız. Eşit yurttaşlık talebi isteyen Alevi yurttaşlarımız için hesap soracağız, özgürlüğümüz için, şiirlerimiz için, türkülerimiz için hesap soracağız” dedi. Basın açıklamasının tamamlanmasının ardından katılımcılar 5 dakikalık oturma eyleminde bulundu. Çerkezköy Belediye Meydanı’nda düzenlenen programa Türkiye İşçi Partisi Çerkezköy İlçe yönetimi, DEM Parti ilçe yönetimi, EYT Trakya Şube üyeleri, sendikalar, STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!