Tekirdağ
03 Temmuz, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

HER İKİ ADAY DA AYNI OYU ALDI, SEÇİM BERABERE BİTTİ

HER İKİ ADAY DA AYNI OYU ALDI, SEÇİM BERABERE BİTTİ
S.S. Çerkezköy Yeni Karma Sanayi Sitesi Kooperatifi olağan genel kurul toplantısı Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kooperatif kurucu başkanı Tevrat Kocaoğlu ve kurucu yönetim kurulu üyesi Birol Bilgir’in yarıştığı seçimler berabere sonuçlandı. 251 üyenin 142’sinin oy kullandığı seçimlerde her iki aday da 70 oy alırken, 2 oy geçersiz sayıldı.

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Yılmaz Arat ve kooperatif üyeleri katıldı. Saygı Duruşu’nun ardından başlayan toplantıda Divan Başkanlığına Erkan Zümbül seçilirken, katip üyeliğe de Emrah Kundakçı seçildi.

AYLIK AİDATIN YÜKSELTİLMESİ REDDEDİLDİ

Yönetim kurulu ve denetim kurulu raporlarının oy birliğiyle geçmesinin ardından yönetim kurulu üyelerinin aylık ücret ve huzur hakkı konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesinde 500 TL olan aylık ücretlerin 2000 TL’ye çıkarılması oy çokluğuyla reddedilirken, huzur hakları ile ilgili söz alan mevcut kooperatif başkanı Mehmet Keleş, “Başkan olduğum günden beri tüm harcamalarımızı yönetimimizle birlikte kendi cebimizden karşıladık. Bunlardan yana hakkımız helal hoş olsun, hiçbir şekilde talebimiz yoktur. Bundan sonra da görevimiz neyse onu yapmaya devam edeceğiz” dedi. Huzur hakkının alınmamasının ardından bir sonraki gündem maddesinde görüşülen tahmini bütçe de oy birliğiyle kabul edildi.

“NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Seçim öncesi başkan adayları ve mevcut kooperatif başkanı Mehmet Keleş bir konuşma gerçekleştirdi. Mavi Liste ile seçimlere giren Birol Bilgir yaptığı konuşmasında; “Kooperatifimizin kurucu üyesi biri olarak başkan adayıyım. Kooperatifimizi daha iyi yerlere getireceğimi düşündüğüm için aday oldum. Çerkezköy’ümüzün kanayan yarası olan sanayi sitesi, bina altı esnafı olarak, bu sorunları en büyük yaşayan birisi olarak, sizlerin bu sorununu çözmek için elimizden geleni yapacağız. Kooperatifimizin parasını daha iyi yatırımlarda harcayacağız. Sanayi sitesi ve değerli ortaklarımızı tek çatı altında toplamak için bir dernek açacağız. Siz değerli ortaklarımızın desteğiyle sanayi sitesi kurulumu için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

“ESNAFIMIZIN TANINMASINA, SAYILMASINA VESİLE OLDUK”

Beyaz Liste ile seçimlere giren Tevrat Kocaoğlu da; “Kooperatifi geri alıyoruz. En son bırakmıştım. Kızdık, yönetim konusunda kızdık, anlaşamadık, artık ne diyorsanız. Şimdi tekrar aday oldum. Şimdi seçilirsek, tekrar deneyeceğiz. Benim babamın bir tarlası, arazisi yok ki sanayi sitesi yapayım. Ama bu kez bir deneme yapacağız. Düşündüğümüz birkaç şey var. Siz karar vereceksiniz. Birol arkadaşımız da burda, eminim ki o da yapacaktır. Kooperatifi biz kurduk ama 2 buçuk senede hiçbir şey yapamadık. Hiçbir yatırımımız, mülkümüz yok. Bizim planlamamızda biz bastırırız ve alırız diye düşünmüştük. Benim bu kooperatifi tanıtmam bir sene sürdü. Uğraştık, başardık. Çerkezköy’e bu kooperatifi kabul ettirdik, sanayi esnafımızın sayılmasına vesile olduk. Kooperatifimizi geri alırsak yine bu iş için koştururum. Yapamazsam da istifa ederim. Olmayan bir şey için mücadele etmeye gerek yok. Oldu veya olmadı, sizlere şeffaf bir şekilde paylaşacağım. Bir kez daha denemek için sizlerden izin istiyorum. Karar sizin. Her iki tarafa da hayırlı olsun” dedi.

“SANAYİ İÇİN KİM NE YAPTI?”

Ardından konuşma gerçekleştiren mevcut kooperatif başkanı Mehmet Keleş; “Bir sene önce burda konuşma yapmıştık. Teveccühünüzle bizi buralara getirdiniz. Çok kişilerle, kurumlarla iç içe olduk. Milletvekilleriyle, kamu kurumlarıyla, olması beklenen belediye başkan adaylarıyla görüştük. Biz geldiğimizde bazı kuralları değiştirdik. Hiçbir şey yoktu, evrak yoktu. Belli bir konuma kooperatifimizi getirdik. Tevrat başkanımızın bazı sözlerine katılmıyorum. ‘Ben olmadım’ bu kooperatifi biz yaptık. Sen dedin ‘Ben getirdim’ ben olmuyorum, biz olduk. Ben hiç ben olmadım. Sadece bu konuda Tevrat başkanıma katılmıyorum. 14 tane yönetimimiz vardı. Biz içimizden geleni söyledik. Böyle devam edip gidiyorduk. Bir ay önce Ankara’daydım. AK Parti meclis üyesi olarak seçildim. Kooperatife gelmeden önce AK Parti İlçe Başkan Yardımcısıydım. Sonra kooperatife seçildik. Meclis listesine seçildiğimi son 2 günde öğrendim. Bazı arkadaşlar dedi, ‘Başkan oldun, meclis üyesi oldun’ ama öyle değil. En son Ankara’ya gittiğimde de Çevre ve Şehircilik Bakanıyla görüştük. Vahap başkanın gönderdiği evrağı bulamadık. Ya sümenaltı oldu, ya bir şey oldu, sonrasında Vahap başkanı yerinde bulamadığım için görüşemedim. Gitmeden önce Vahap başkanla birebir görüştük. Tevrat başkan dedi ki ‘Genel kurul olacak. Biz senin bundan sonra AK Partili meclis üyesi olduğun için birlikte yol yürümek istemiyoruz. Ben başkan adayı olmak istiyorum’ dedi. Tamam bi o zaman seçime götürelim dedim. Başkan o olur, yapar, eder kendisi bilir. Sonra ben Vahap başkanla görüştüm. Benim kişilerle işim olmaz dedi. Ben yapacağım dedi. Ama Tevrat başkan belediye başkanının ağzıyla geldiği için bunları söyleme lüzumu buldum. Belediye başkanı sana nasıl söz verecek? Biz zaten bunu milletvekillerimizle, kurumlarımızla hepsiyle görüştük. AK Partili, CHP’li diye ayırt etmedim. Hepsiyle görüştüm. Allah’ın izniyle bugüne kadar geldik. Hakkım sizlere helal olsun, siz de helal edin. Ben bu karardan sonra sanayi için kim ne yaptı? Mevcut sanayi için kimse ne yapacağının hesabını yapmıyor. Bu konuyla ilgili ön bilgi vermek istiyorum. Sanayi esnafı olarak bir dernek kurmayı planlıyoruz. Biri diyor ‘O başkanla aram iyiydi, öbürü diyor şunla aram iyiydi’ biz hiçbir şey yapamıyoruz. Cenazelerimiz oluyor herkes kenarda duruyor. Bundan sonra öyle bir dernek kurmayı düşünüyorum. Bu bilgiyi de sizlere veriyorum. Seçimin de başarılı geçmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

BERABERE BİTTİ

Ardından yapılan seçimlere Tevrat Kocaoğlu Beyaz Liste ile Birol Bilgir de Mavi Liste ile katıldı. Seçimlerin tamamlanmasının ardından yapılan oy sayımında iki aday da 70 oy alırken, 2 oy da geçersiz sayıldı. Seçimlerin sonuçlarını belirlemek üzere toplanan Divan, seçimin tekrarlanması ve yönetim tarafından belirlenecek bir tarihte yeniden yapılmasına karar verildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!