‘ÇALIŞAN!’ GAZETECİLER GÜNÜ
11 Ocak 2019, Cuma 09:56Dün “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” idi. Bu günün başına neden ‘Çalışan’ getirildiğini bir türlü anlamamışımdır.
Bu ibareden iki şey anlıyorum:
Birincisi, Gazetecilerin, Gazeteciler Günü’nde bile çalıştığına dikkat çekmek için.
İkincisi, bu günün çalışmayan gazetecilerin günü olmadığı anlamı…
***
Eğer bu ‘Çalışan’ ibaresi, gazetecilerin, Gazeteciler Günü’nde bile çalıştığına vurgu yapmak, dikkat çekmek amacıyla konulmuşsa, o zaman Öğretmenler Günü’nün başına da ‘Çalışan Öğretmenler Günü’ ibaresini getirmemiz gerekmiyor mu? Veya ‘Çalışan Avukatlar Günü’, ‘Çalışan Muhasebeciler Günü’, ‘Çalışan Eczacılar Günü’ gibi örnekleri çoğaltabiliriz.
Ya da şöyle olabilir, bu ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nde, Gazetecileri ziyaret eden ziyaretçilerin haberlerini yapmakla meşgul olan gazetecilere dikkat çekmek amacıyla denilmiş de olabilir…
İkincisine gelecek olursak, bu günün çalışmayan gazetecilerin günü olmadığı anlamını taşıyorsa, aşırı bir egoist ve mantıksız bir anlam taşıyor demektir. Bilmiyorum belki de işsiz gazetecileri çağrıştırıyordur. Evet, gördüğünüz gibi sırlarla dolu bir ibare. Aslında bu ibareyi kimin bu günün başına getirdiğini bulup sormak gerekiyor…
***
İşin özü, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nün başındaki ‘Çalışan’ ibaresi çok saçma. Niye böyle bir ibareye gerek duyulduğunu anlamıyorum! Niye allanıp pullandığını, böyle bir şeye niye gerek duyulduğunu, ne amaçlandığını anlamıyorum!
Anlayan varsa, çıksın anlatsın…
***
İşte dünkü ‘Çalışan!’ Gazeteciler Günü vesilesiyle bizim de minik ziyaretçilerimiz vardı. Çerkezköy Doğa Koleji ve Başakşehir Koleji’nin gerçekleştirdiği ziyarette, “İşte bana bununla gelin” dedirtti.
Öğrencilerimiz, ‘Hep siz soru soruyorsunuz, bu sefer de biz soralım’ temasıyla önceden hazırladıkları soruları bize sordular. Yani, hem soru sorulan kişi biz olduk, hem de soruyu alan koltukta oturup sıradaki soruyu merak eden biz olduk. Gerçekten böyle bir günde çok anlamlı bir ziyaretti.
Mesela bir öğrencimiz bana, “Gazeteciliğin en iyi yönü ile en kötü yönü nedir?” diye sordu.
Benim cevabım, “İyi yönü iyi insanlarla karşılaşıyorsunuz, kötü yönü kötü insanlarla karşılaşıp mecburen muhatap oluyorsunuz!” şeklinde oldu.
Soru cevaplayan masum gazeteci gibi oldu…
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.
Facebook Yorum