Çerkezköy Belediyesi Soyuluyor: Deştikçe Kokusu Çıkıyor – 2
13 Ağustos 2026, Perşembe 23:32Çerkezköy Belediyesi göz göre göre soyulurken, yandaş medya neyle meşgul dersiniz? "Belediye Başkanı AK Parti’ye geçecek mi, geçmeyecek mi? Geçerse ne olacak?" tartışmalarıyla halkın gözünü boyamaya, konuyu saptırmaya çalışıyorlar.
Açıkça ilan ediyoruz: Çerkezköy halkının parasını çarçur edenlerin, yetim hakkına girenlerin bu yaptıklarını burnundan fitil fitil getirmeye devam edeceğiz. Bu işin peşini asla bırakmayacağız! Çerkezköy Belediyesi’nde insafsızca, acımasızca ve büyük bir sorumsuzlukla işlenen o kadar çok usulsüzlük var ki... Ancak ne hikmetse derin bir sessizlik hakim, herkes köşesine çekilmiş beklemede.
AK Parti Teşkilatına Açık Çağrı
Daha önceki yazımızda söz vermiştik; "Doğrudan temin dosyalarını tek tek inceleyeceğiz" dedik ve 2024 yılından başladık. Buradan AK Parti teşkilatına da bir uyarımız ve önerimiz var: Öyle hemen acele etmeyin! Saflarınıza katmaya çalıştığınız belediye başkanı için önden kapsamlı bir anket yaptırmayı sakın ihmal etmeyin. İşi oldu bittiye getirip sonradan birbirinizle ters düşmeyin!
Gelelim tablonun vahametine...
AK Parti meclis üyeleri toplam 778 adet doğrudan temin dosyasını incelemiş. Bu dosyaların toplam tutarı 2024 yılı fiyatlarıyla 168 milyon TL, günümüz enflasyonu ve piyasa şartlarıyla ise tam 550 milyon TL civarında!
Faturaları kime mi kesmişler? Adresi, kimliği belli; simitçiye, kahveciye, gazozcuya... Düşünün; 550 milyon TL’lik doğrudan temin bütçesinin %15-%20’lik devasa bir kısmı tek bir firmaya aktarılmış! Peki bu firma nasıl bir "organize işe" imza atmış? Konser organizasyonları, tiyatro gösterileri, etkinlikler derken bir yıl içinde belediyeye onlarca fatura kesmiş.
"Belge İsteriz" Diyenlere: İşte Dosya Dosya Vurgunun Bilançosu!
Biz belgesiz, bilgisiz konuşmayız. Buyurun, milletin parasının nasıl buharlaştırıldığının belgeleri:
Bir Maç İzletmenin Bedeli 600 Bin Lira Olabilir mi?
2024 yılında Avrupa Şampiyonası maçını izletmek için belediye meydanına dev ekran kuruluyor. Ödenen para: 295 bin TL! Bugünün şartlarında bu rakam en az 600 bin TL yapıyor! Maç izlemeye gelen Çerkezköylü vatandaşlara, "Biz bu ekranı sizlere 90 dakikalık maç izletmek için 600 bin liraya kiraladık" deselerdi, o meydandaki tek bir kişi bile oturmaz, "Belediyenin parasına yazık!" diyerek alanı terk ederdi.
3 Adet Tablet Kirasına Servet:
Satranç turnuvası için altı üstü 3 adet tablet kiralanmış. Belediye, tablet başına günlük 7.500 TL ödemiş! Günümüz parasıyla tablet başı 22-23 bin lira... Bugün lüks bir internet kafede saatlerce masa açtırsanız ödeyeceğiniz para belli. 3 günlük kiralama için o dönemin parasıyla 45 bin TL (bugünün parasıyla 110-120 bin TL) ödenmiş. Yahu bu parayla 4-5 tane sıfır tablet satın alınırdı! Satın almak varken kiralamak hangi aklın, hangi vicdanın ürünüdür?
Günübirlik Kiralama Vurgunları:
Jeneratör: Aynı gün 1 günlüğüne jeneratör kiralanıyor; ödenen para 22 bin 50 TL! Bugünkü karşılığı en az 65 bin TL.
Çadır: 1 günlük çadır kiralamasına 8 bin 175 TL ödenmiş! Bugünün parasıyla en az 25 bin TL. Kiralanan o çadırın toplam değeri bile 5 bin lira etmez!
Yazıklar olsun! İki türlü yazık:
Bu fahiş fiyatları görüp, tespit edip gereğini yapmayanlara yazık!
Devletin açıkça zarara uğratılmasına, göz göre göre suç işlenmesine ve bunun meclis salonunda canlı yayında izletilmesine rağmen tık çıkarmayan dönemin meclis üyelerine yazık! Bravo size!
Rant Kapısı Haline Gelen Ses Sistemleri:
Yine aynı organizasyon firması... Sıradan bir ses düzenini milyonlarca liraya Çerkezköy Belediyesi’ne kiralıyor, defalarca fatura kesiliyor. Oysa Çerkezköy Belediyesi, sadece ses sistemine ödediği kiralama parasıyla en kral ses düzenini satın alabilir, kalan parayla da en az 5 tane dev konser düzenlerdi! Soruyoruz: Belediye bünyesindeki öz ses sistemlerine ne oldu? Onları neden kullanmıyorsunuz?
Tanesi 70 Liralık Elma, 750 Liralık Sandviç!
Sevgili Çerkezköy halkı, bu anlatılanların tamamı resmi meclis kayıtlarından alınmıştır. İnanmayanlar için dosya numarasını da verelim: Klasör: 87, Dosya No: 4783.
Hani size daha önce meşhur elma hikayesini anlatmıştım ya... O günün piyasasında kilosu 8 TL olan elmanın TANESİ belediyeye 16 TL’ye satılmıştı. Bugünkü hesapla bir adet elmanın belediyeye maliyeti 70 TL!
Aynı etkinlikte 2024 yılında tek bir sandviç belediyeye 225 TL’ye mal edilmiş. Günümüz şartlarında 750 TL yapıyor! Yemin ediyorum, o etkinliğe katılan vatandaşlara bu sandviçlerin kaça alındığını söyleseydiniz, kimse elini o ikramlara sürmezdi. Pes doğrusu!
Hayali Ödemeler mi Yapıldı?
Dosya No: 4532 (2024): Kültür sanat kursları kapsamında Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında eğitmen/öğretici hizmet alımına 746 bin TL (Bugünün parasıyla 2 milyon TL) ödenmiş.
Dosya No: 4408: Bahar etkinliği eğitmen hizmet alımı için 307 bin TL (Bugünün parasıyla 1 milyon TL) ödenmiş.
Bu iki dosyada sadece eğitmenlere ödenen toplam para bugünün değeriyle 3 milyon 200 bin TL! Bu dosyaları inceleyen yetkililere soruyorum: Bu insanlara gerçekten bu paralar ödendi mi? Ben ödenmediğini iddia ediyorum! O eğitmenlerin cebine gerçekte ne kadar para girdiğini çözmek çok kolaydı. Tespiti yapmışsınız ama arkasını getirememişsiniz!
Bambu Meşale ve Çelenk:
100 kasa bambu meşale alımına ödenen para 207 bin TL (Bugün 600 bin TL). Çerkezköy kamuoyunda çok tartışılan 1 adet metal çelenk için ödenen para ise 30 bin TL (Bugün 90 bin TL)! O dönem mecliste de tartışılmış ve gündeme de oturmuştu, ben de sosyal medya hesabımdan paylaştım: "Ben o çelengi 6 bin TL’ye yapar, üstüne bir de kâr ederim!" Altı üstü 1 metre sac, kilosu ne kadar, baskısı ne kadar?
Ankara’dan Rulo Çim Skandalı:
Belediyeye rulo çim alınacak. Teklif veren firmalar nerede dersiniz? Sultanbeyli, Elazığ, Ankara... Şaka gibi! Bune periz bune lahana turşusu ve çim, kilometrelerce öteden, Ankara’dan satın alınıyor. İnternete girip baksanız dibimizde yüzlerce firma göreceksiniz. Aradaki nakliye vurgununu ve maliyeti varın siz hesaplayın!
Seçim Kampanyasını Belediye Kasasından mı Fonladınız?
Ve zurnanın zırt dediği yer... Dosya No: 2166.
Seçim döneminde 448 saat sepetli vinç ve 40 saat 30 tonluk vinç kiralanmış. Bizim "sosyal demokrat, dürüst" belediye başkanımız, kendi seçim kampanyasının pankart ve afişlerini asmak için belediyenin kasasından vinç kiralamış!
Bu açıkça suçtur! Belediye imkanlarıyla kişisel seçim kampanyası yürütülemez. O dönemde AK Parti ve diğer meclis üyeleri duruma itiraz etmiş, konu kamuoyuna yansımış ve tespiti yapılmıştı. Peki madem bu suçu tespit ettiniz, suç duyurusu nerede? Hani hukuki süreç?
Yerel Medyanın Derin Sessizliği
Şimdilik bu kadar... "Belgen, bilgin nerede?" diye soran trol zihniyete cevabımız budur. Buyurun, belgeler ortada! Biz incelememizi yaptık, halkımız için özetledik. İsterseniz açıp siz de bir daha inceleyin.
Bu kadar belgeli usulsüzlüğü kamuoyuyla paylaşmamıza, yaptığımız haberlerin ulusal basında bile yankı bulmasına rağmen, ne yazık ki yerel medyamızda tık yok! Aksine, biz bu yolsuzlukların üzerine giderken, her gün Vahap Akay güzellemesi yapmaya devam eden medya gruplarını hayretle izliyoruz.
Milletin cebine el uzatanları ve buna çanak tutan satılık kalemleri Çerkezköy halkının vicdanına havale ediyorum!


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.
Facebook Yorum